Ремонт на покриви

ремонт на покриви с гаранция

ремонт на покриви от янис билд Ремонт на покриви и изграждане

Ремонт на покриви

Покривът е много важна част за правилното функциониране на една сграда. Той я защитава от разрушителните влияния на природата (сняг, дъжд, градушка и др.). Ако нямаме здрав и функциониращ покрив над главите си, нашият дом ще започне бавно и сигурно да се руши. И най-малкия теч може да проникне във вашия дом и да започне да го руши отвътре. Не започвайте какъвто и да било вътрешен ремонт без да се замислите кога за последно сте правили ремонт на покриви. Вие трябва да сте сигурни, че покрива е в добро състояние за да знаете, че в последствие на течове, няма да отидат на вятъра ремонтите, които възнамерявате да направите.

През лятото съзнанието ни е запълнено с планове за море, плаж и спокойствие. Това е много хубаво, но има и други неща за, който трябва да се помисли и едно от тях е ремонта на покрива, а това е един ремонт който не трябва да пренебрегваме. Ако не се погрижим за покрива навреме в последствие проблемите ще се задълбочат, което ще доведе и до по-сериозни разходи по процедурата за ремонт на покриви.

Ремонт на покриви се прави и по други причини една от който е изолиране на топлинните загуби, които се губят през таванските помещения. Днес на строителния пазар има огромно разнообразие от материали с които да топлоизолирате покрива и той да се превърне в едно дота уютно място за живеене. Една добра идея е и да помислите за наддигане на покрива. Това ще ви усигури повече пространсво което да използвате.

Специално за вас изготвихме списък с често задавани въпроси и техните отговори, за да може да бъдете информирани преди ремонта на покриви.

изграждане и ремонт на покриви ремонт на покриви софия Ремонт на покриви

Съвети за ремонт на покриви

Ремонт на покриви е дейност, която обхваща един доста широк спектър от услуги. За да сте сигурни, че сте взели правилното решение за покрива и сте избрали добра фирма за ремонт на покриви, която да изпълни ремонта, моля да отделите време и да прочетете внимателно нашите съвети за ремонт на покриви:

    1. Какво да направя когато покрива протече?

Без паника! Качете се в таванското помещение и се опитайте да установите от къде е причината за теча (около:  капандура, комин, отдушник или друго място), опитайте се да се сетите кога за последно е правен ремонт на покрива, установете какво е горното покритие на покрива (керамични керемиди, битумни, хидроизолация и др.) и ако вие сами не можете да отстраните проблема се свържете с някоя фирма или бригада за , но не очаквайте да ви дадат оферта по телефона. Една добра фирма или бригада за ремонт на покриви няма да се надцени да прави преценка по телефона, а ще дойде и ще направи оглед на място и чак след това ще може да изготви индивидуална оферта за ремонт на покрива.

    2. Към кого да се обърна за ремонта?

Най доброто решение е да потърсите съвет на някой, който познавате (приятел, съсед, роднина) и е останал доволен от добре направения ремонт. Друг вариант е самите вие да потърсите фирма за ремонт на покриви, но не се насочвайте по разни обяви, които висят по дървета (макар, че може и да попаднете на доста добри фирми по този начин). Информацията за фирмата, която ще получите от там е много оскъдна и подвеждаща. Нашият съвет е да потърсите в интернет. Влезте в любимата си търсачка (google, bing, yahoo и др.), напишете фразата „ремонт на покриви в София, Пловдив, Благоевград“ или  градът в който живеете и разгледайте разнообразието от сайтове. По този начин ще получите информация за фирмата – начин на работа, персонал, галерия с обекти който е извършила, цени и др.

    3. Кое е най-доброто покритие за покрива?

Покритието се определя спрямо наклона на покрива:
–  Керамични и бетонни керемиди – 20 до 50 градуса
–  Битумни керемиди – 15 до 90 градуса
–  Рулонна хидроизолация –0 до 15 градуса
–  Естествен камък – 30 до 60 градуса

    4. Какви материали да избера за ремонт на покрива?

При избора на материали ви съветваме да изберете по качествените пред тези който са по евтини. Живота на по-качествените материали е по-дълъг, което е много добре в дългосрочен план, но винаги има решение и спрямо бюджета, който сте решили да отделите за ремонт на покрива.

ремонт на покриви с хидроизолация ремонт покриви ремонт и изграждане на покриви

Цени за ремонт на покриви

Фирмите за ремонт на покриви предлагат базови цени по, които да се ориентирате. Крайна цена можете да получите след оглед понеже всеки покрив си има свой специфични особености, които могат да удължат времето за ремонт или да изискват специално внимание при извършване на ремонта. Цени за ремонт на покриви можете да откриете и в нашата ценова листа и  не се колебайте да ни се обадите за каквото и да било. За нас е удоволствие да ви информираме за възможностите с които можете да ремонтирате вашия дом.

Подготвяне на скатния покрив за предстоящия зимен сезон

С настъпването на пролетния сезон и повишаващите се температури, снегът започва да се топи и покривите прокапват. Повечето хора се стараят домът им да изглежда добре, но за да може един красив дом да просъществува, той трябва да има заслон, който да го пази. Затова нуждата от ремонт на покриви е толкова неотложна.

Трябва също така да се знае, че ремонт на покриви се прави при сухо време. Затова изберете внимателно най-подходящото време за ремонта.

Покрива е под постоянна обсада от страна на природата: Слънце, студ, сняг, урагани, градушки и др. Всички тези условия с годините рушат нашите покриви и ако не се погрижим за тях, не само те, но и домовете ни ще рухнат.

Не чакайте да се появи теч и тогава да предприемете мерки. Колкото по сериозен ще става проблема, затова трябва да се действа бързо, а ако течът се появи в неподходящо време да се предприемат мерки по отстраняването, докато времето стане подходящо.

 

По принцип скатните покриви са покрити с керемиди, но има и такива с ламарина, ондулин, битумни керемиди, хидроизолация и др.

Най често керемидените покриви, които вече са протекли и е нужен ремонт са правени преди 40-50 години. Повечето подобни покриви са изградени по много стара и неправилна технология – върху дървени бичмета са наковани притки или рогозка върху, които има кал и отгоре са наредени керемидите. Затова те се нуждаят не само от подмяна и пререждане на керемидите и от подмяна на конструкцията и наковаване на дъсчена ламперия.

Asen Qnkov+

Ахтопол, Асеновград, Банкя, Балчик, Батак, Банско, Белица, Белене, Берковица, Белослав, Благоевград, Битоля, Брацигово, Ботевград, Брезник, Бяла, Велес, Варна, Велико Търново, Велики Пресла, Видин, Велинград, Вършец, Враца, Гевгели, Габровo, Гоце Делче, Горна Оряховица, Дедеагач, Гюмюрджина, Димитровград, Добрич, Демир Хисар, Долна Баня, Дойра, Долни Дъбник, Долна Оряховица, Дупница, Драма,
Ихтиман, Исперих, Каварна, Кавала,Калофер, Карнобат, Казанлък, Кешан, Карлово, Козлодуй, Китен, Костенец, Копривщица, Котел, Костур, Крушево, Кресна, Кукуш, Ксанти, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Лерин, Лозенград, Лом, Люле, Бургас, Мадан, Мелник, Момчилград, Монтана, Несебър, Никопол, Ниш, Нова Загора, Обзор, Одрин, Оряхово, Охрид, Павликени, Пазарджик, Панагюрище Перник Перущица Петрич Пещера Пирдоп Плевен Пловдив Поморие Попово Правец Прилеп Приморско Провадия Първомай Радомир Разград Разлог Русе Самоков Сандански Свиленград Свищов Своге Севлиево Серес Силистра Симеоновград Скопие Смолян Созопол Солун Сопот София Стара Загора Стражица Струга Струмица Тетово Тополовград Троян Трън Тулча Тутракан Търговище Харманли Хасково Хисар Царево Цариброд Цариград Чаталджа Чепеларе Червен бряг Чирпан Чорлу Шумен Щип
Якоруда Ямбол

поправка на покриви цени, покриви цени, хидроизолация на покриви цени, цени на покриви, цени на ремонт на покриви, цени за ремонт на покриви, ламаринени покриви цени, претърсване на покриви цени, направа на покриви цени, ремонт на покриви на панелни блокове цени , изграждане на покриви цени, ремонт на покриви цени, ремонт покриви цени, покриви на къщи цени, битумна мушама за покриви цени, покриви от ламарина цени, хидроизолации на покриви цени, покриви брамак цени, мушама за покриви цени, ламарина за покриви цени, хидроизолационни материали за покриви цени, покриви цени труд, метални покриви цени

Comments are closed.