Как да откривате покривни течове

Търсене за течове признаци
Ако мокрото петно в покривното пространство не разкрива точното място на теча, не не се притеснявайте. Започнете да премахвате керемиди в съмнителната област на теча. Така вие ще можете да проследите теча на покрива от мястото на протичане до самият теч. При разкриването на керемидите търсете мухъл, плесен, мокри петна или разкъсана или прогнила хидроизолационна мембрана.
Когато се опитвате проследите и определите даден теч, започнете, като прегледате високите части на покрива за мокри. Първото нещо, което трябва да знаете когато търсите покривни течове е, че течовете не винаги са от там където ги виждаме. Най-често те проникват от друго място и се стичат до зоната на проникване. Най-честата причина за протичането на един покрив са – Пропукани керемиди, ламаринени обшивки около комини, капандури, улами, не добре изолирани вентилационни отвори. Които могат да бъдат няколко метра над мястото на изтичане или в дясно и ляво от него.

Ако имате достъп до таванско помещение, най-лесният начин да определите теча е да се отиде до там с фенерче и да се огледа обстойно покрива за мокри петна, черни петна или плесен, но ако не забелязване нищо подобно, ще трябва да се качите на покрива и да огледате за спукани или разместени керемиди, изгнили ламаринени детайли, липсваща варова мазилка на капаците и др., което може да бъде проблем за покрива, а ако вие сами не можете да направите това, се обадете на някоя фирма за ремонт на покриви, която да дойде, да направи оглед, да установи щетите и да изготви индивидуална оферта за ремонт на вашия покрив.

Ако проблемът все още не може да се открие, можете да накарате някой да пръска вода на покрива с маркуч докато вие търсите теча в под-покривното. Пръскайте вода в гореописаните проблеми зини и над мястото на самия теч. Задръжте маркуча в определена зона около минута след това преместете маркуча в друга зона. Този процес може да отнеме повече от час, така че бъдете търпеливи и не се отказвайте много бързо.

Comments are closed.