Ремонт на плоски покриви

Плоскияпокрив е много добър вариант за завършек на сградата. При добре направенремонт и правилна работа на отводнителната система, те могат да издържат десетки години експлоатация без да има нужда отремонт. Плоскитепокриви имат много предимства като две от тях са: максималното използване на таванските помещения и на покрива, който може да бъде превърнат в едно прохладно местенце, за горещите летни дни.

Какво трябва да знаем преди ремонта ?

Преди да направите каквото и да било, без притеснение се качете и огледайте покрива, оглеждайте се за прогнили ламаринени детайли, проверете дали отводнителната система работи, задържа ли се вода някъде, в какво състояние е старата хидроизолация ( може да се наложи изкъртването и ), премерете площта на покрива ( всичко това би ви спестило излишни пари за огледи от фирмите, които ще дойдат ). След като направихте всичко това можете да се обадите на няколко фирми за ремонт на покриви, да им изпратите измереното от вас и да поискате да ви изпратят оферта ( не се насочвайте към най ниската а се целете някъде посредата. Договорът е задължителен ).

Каква е технологията за ремонт?

Рулонната хидроизолация е най разпространения метод за ремонт на плоски покриви. При него се използва рулонна хидроизолация ( усилен воалит много здрав и доказал се материал ), която се полага в два пласта ( първи без посипка и втори с посипка ) залепването става посредством газопламъчна горелка като преди това покрива се почиства идеално, нанася се битумен грунд ( който е задължителен ) и чак след това се залепва първият и вторият пластове. След ремонта е нужно да се подменят ламаринените детайли на покрива или ако са в добро състояние да се третират с защитен грунд.

Тънкости при покривите с хидроизолация!

След ремонта за да знаете, че фирмата за ремонт на покриви си е свършила добре работата е нужно да обърнете внимание на няколко основни проблемни зони: около отводнителната система, покрай комини, отдушници, гръмоотводи, бордове. Около всичките тези зони е нужно да се работи с огромно внимание, защото тези зони са най-честа причина за течове.

Comments are closed.