Топлоизолация

За външната топлоизолация:

Устремът към по-удобен, и по-пестелив метод на живот, е станал мания за по-голямата част от българското население. И това е напълно естествено – с увеличаващите се цени на отоплителните средства и приблизително малкото различие в качеството, Всички търсят добър начин да съхранят топлината и добрата обстановка в своя дом. Нищо че на строителния пазар има многообразие от методи за задържане на топлината във вашия дом, външната топлоизолация е най-добрият вариант.

Какво е външна топлоизолация?

Външната топлоизолация е изолационна система, целта на която е да защити стените на вашия дом от замръзване, не пропуска влагата и мухъла да проникнат в дома ви, балансира температурните разлики на стените и пести до 45 % средствата за отопление през зимата. По този начин се удължава експлоатационния процес на външните стени на сградата. Стените с външна топлоизолация изтиват 6-пъти по-бавно, което ви осигурява топъл дом през зимата и прохладен през лятото.

Защо да направим външна топлоизолация?

Главна причина за монтаж на външна топлоизолация е пропускането на влага, в следствие на всекидневните домашни действия или огромните температурни разлики. Влагата се получава в най-студените части на стаята (по стените) в следствие, на което се получава мухъл. Добре изолираната дограма затваря въглеродният диоксид (CO2) вътре в следствие, на което въздухът става неприятен и тежък. Добре завършената външна топлоизолация премахва този проблем поради пропускащата си структура и водонепропускащото си покритие, които запазват стените топли и сухи и предотвратяват появата на гъби и мухъл.

Предимства на външната топлоизолация?

•Намалява загубите на топлина, поемана от стените.
•Удължава се животът на фасадата.
•Повишава се шумоизолацията.
•Предотвратява се мухъла и влагата по стените.
•Предотвратяват се течовете през фугите.

Как се монтира външнататоплоизолация?

Тя се състои от различни материали, които се поставят един след друг в дадена последователност, за да се постигне завършеният резултат. Първо се залепва топлоизолационния материал (EPS, XPS, минерална вата и др.) който се залепя за основата с циментово лепило. Изолационната плоскост се закрепва с дюбели и се поставя тънка мрежа, за да се получи вентилация между плоскостта и. За финал се посавя минерална мазилка (драскана,
полимерна, влачена и др)

Comments are closed.