Хидроизолация

Хидроизолацията се използва предимно  при плоските покриви, много добре изолира покрива и не пропуска влагата. При ремонт на покриви с хидроизолация е препоръчително (бих казал задължително) хидроизолацията да  се прави в два пласта (първи пласт без посипка и втори пласт с посипка).На пазара има огромно разнообразие на хидроизолационни материали, като разбира се „цената за сметка на качеството“ колкото по качествени материали използвате (което е препоръчително) толкова по дълъг ще бъде неговият живот.Когато се прави хидроизолация на покрив е нужно да се знаят някои основни неща: на колко години е старата хидроизолация (защото може да се наложи изкъртване), направена ли е замазка (за да не задържа вода), работи ли отводнителната система. това са фактори който ще оскъпят допълнително ремонта.

Хидроизолация се прави предимно при плоските покриви за направата на който се изполват различни видове хидроизолации (рулонна хидроизолация, течна хидроизолация, асфалтова хидроизолация), като най разпространена е рулонната хидроизолация, при 90% от панелните блокове използва този тип хидроизолация

Хидроизолация

Хидроизолацията е необходима във всеки дом. Благодарение поставянето на качествена хидроизолация вие ще предпазите своето жилище от неприятната влага, която заплашва да образува плесен и мухъл при проникване в него.

Поставянето на качествена хидроизолация ще ви гарантира, че ще избегнете неприятната поява на петна по вашата мазилка, които могат да се разраснат до толкова, че да предизвикат нейното скоропостижно разрушение. Освен вътрешните облицовки, влагата оказва влияние и на външните такива, като намалява вашата изолираност от неблагоприятни външни климатични фактори. Най-силно това се усеща през зимния отоплителен сезон, тъй като влагата замръзва и съсипва повърхностите, до които е достигнала.

Влагата, която се появява при липсата на качествена хидроизолация често определя и бързото поевтиняване на вашето жилище, като това важи изключително силно за новото строителство, което бързо губи своя красив вид и става ясно, че има нужда от спешна хидроизолация, за да гарантира комфорта, удобството и визията за своите обитатели.

Съществуват различни видове хидроизолация, като най-разпространени у нас са:

          “    Битумна хидроизолация

          “    PVC хидроизолация

          “    FPO хидроизолация

          “   

Течна хидроизолация

Освен за стените в нашето жилище, добра хидроизолация е нужна и при ремонт на покриви в нашия дом. Така ще си осигурим надеждност и липса на течове и подутини в продължение на десетилетия.

Съществуват мазани и листови хидроизолации. Мазаните са по-достъпни от гледна точка на цена, но за сметка на това качеството на листовите хидроизолации е по-добро. Благодарение на това разнообразие всеки може да избере най-подходящото решение за себе си и своето семейство в зависимост от конкретните нужди и бюджет.

Всички видове материали, използвани днес при поставяне на хидроизолация трябва да бъдат съобразени с изискванията и да покриват нужните екологични стандарти. Можете да поставите хидроизолация на вашият дом или вила почти навсякъде, където е необходимо. Дори външната фасада да не позволява поставянето на такава, то можете да поставите вътрешна.

Най-често сред услугите на фирмите за хидроизолация ще откриете следните варианти:

          “    Хидроизолация на основи на къщи и сгради

          “    Хидроизолация на покриви и покривни конструкции от всякакъв тип

          “    Промишлена хидроизолация – осигурява надеждна среда за фабрики и заводи, но също

                така и за складове и халета, където липсата на влага е ключов елемент

          “    Хидроизолация на водни съоръжения и басейни

Преди да изберете хидроизолация според вашите нужди и бюджет най-добре е да потърсите помощ и да се консултирате с експерти в областта на хидроизолацията, които да ви насочат към най-ефективното и балансирано решение за вас.

Comments are closed.