Как да обзаведем детска стая

През зимния сезон нашите деца са си вкъщи през по-голямата част от деня, и поради тази причина е нужно да им бъде създадено тяхно лично пространство. Което може да бъде тяхната лична стая или дадена част от някое друго помещение, което трябва да ги забавлява. Помещението трябва да бъде обезопасено и просторно. Предлагаме Ви да прочетете нашите съвети за избор и създаване на детски кът.

Най-важното нещо е мястото което ще изберете да бъде функцйонално. Нужно е да се знае, че ще се наложи често то да се почиства. Затова е важно почистването да става лесно и бързо. За целта е нужно пода да бъде направен от подходящ материал. Има винилови настилки, които са подходящи и се предлагат в различни шарки и цветове, а килим може да сложите отстрани там където стоят играчките и книгите.

Има и дуг вариант за настилка със съединяващи се гумени пъзели, те се предлагат в най-различни разцветки и шарки.

Добра идея е да изрисувате и стените на стаята. За рисунките изпозвайте каквото ви дойде на ум, любимия детски герой на децата или някоя детска рисунка която ви е любима. А мнго добре ще се получи, ако оставите тази работа на децата. Тяхното въображение е пълно с идей.

В една детска стая трябва да се използват мебели, които са лесно подвижни и приспособими и да бъдат изработени от материал който е здрав. Мебелите, които ще изберете също така трябва да могат да побират купчините от играчки на вашето дете и въпреки това да не заемат много място.

И не забравяйте че най-важното в една детска стая е тя да е безопасна за децата. Захванете по-високите шкафове и етажерки здраво към стената посредством винтове, така ще предпазите детето от злополука. Най-любимите му играчки поставете на някое лесно за достъп място, така няма да се изложи на риск за да ги вземе. Добре е шкафовете да не са с врати, с който детето може да си притисне прътите и да се удари.

На края но не на последно място, трябва да уважавате личното пространство на вашето дете. Това е негово право. Оставете детето само да избере как да подреди стаята си и недейте да се стараете да налагате винаги вашето мнение.

Comments are closed.